Kérdések

2017.10.07. 13:05

A nemzeti konzultációs ívek vidéki kiszállítása október második hetében indul

A héten megkezdődött a nemzeti konzultáció leveleinek postai kiszállítása, a kérdéseket elsőként Budapesten kapják meg a választók, a vidéki kiszállítás október második hetében indul – mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szombaton budapesti sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár emlékeztetett, a kérdések kipostázása november 10-ig tart, a válaszadásra pedig november 24-ig van lehetőség. A konzultációs íveket a Magyar Posta szállítja ki, de emellett lehetőség van internetes részvételre is. A választók a kérdőívekkel együtt megkapják Orbán Viktor miniszterelnök levelét is – hangsúlyozta Tuzson Bence. Mint mondta, a kormányfő ebben arra kéri a magyar embereket, hogy vegyenek részt a nemzeti konzultációban, segítsék a kormányt, hogy Brüsszelben megvédhesse a magyar álláspontot a Soros-tervvel szemben.

A kormány képviselője kifejtette, minél több ember mondja el véleményét a nemzeti konzultáció során, annál nagyobb a kabinet esélye arra, hogy megállítsa azt a Soros-tervet, amely szerint évente egymillió migránst kell Európába telepíteni. Tuzson Bence felidézte: Soros György 2015-ben tette közzé először ezt a tervét, azóta pedig nemcsak ő, hanem az Európai Bizottság is arra törekszik, hogy egy állandó mechanizmus keretében évente ennyi ember érkezzen a kontinensre.

Ennek a tervnek ugyanakkor útjában áll, hogy Magyarország és még néhány ország határozottan védi határait, így a kerítés lebontása, a határzár meggyengítése is célja Soros Györgynek – mondta Tuzson Bence, hozzátéve, a Soros-terv szerint minden migráns 9 millió forint támogatást kapna két éven át azért, hogy be tudjon illeszkedni.

Kiemelte, Soros György tervének része, hogy kemény büntetéseket szabjanak ki azokra az országokra, amelyek nem akarnak részt venni a végrehajtásban. Soros György csökkenteni kívánja a mezőgazdasági és kohéziós támogatásokat, ami a kelet-közép-európai államokat sértené leginkább – fűzte hozzá.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy támadásoknak vagyunk kitéve” – fogalmazott az államtitkár, jelezve, hogy a kormány folyamatos és egyre erősödő támadások érik, mióta meghirdette a Soros György elleni nemzeti konzultációt. Tuzson Bence szerint azonban a kormánynak Magyarország érdeke mindennél fontosabb, ezért továbbra is a lehető leghatározottabban, a magyar emberekkel együtt lép fel a Soros-terv minden pontjával szemben.

Az államtitkár az internetes konzultációra vonatkozó kérdésekre válaszolva elmondta, bíznak a magyar emberek jóhiszeműségében, abban, hogy egy választó csak egyszer tölti ki azt. Tuzson Bence megjegyezte továbbá, hogy az eddig tapasztalatok szerint a konzultációban adott elektronikus válaszok legfeljebb a beérkezett kérdőívek 5 százalékát teszik ki.

Tuzson Bence szintén kérdésre reagálva szólt arról is, hogy az Európai Bizottság napirendjén számos olyan pont van, amely a Soros-tervnek a megvalósítását jelenti, „még akkor is, ha nem is így hívják”. Tuzson Bence példaként említette a tagállamok büntethetőségére és a kötelező kvótára vonatkozó javaslatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában