Salgótarján

2018.03.15. 11:17

Képzést tartottak a nógrádi tűzoltóknak

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a salgó­tarjáni és a balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági feladatokat ellátó, három évnél kevesebb szakmai gyakorlattal rendelkező kollégái, továbbá a veszélyesáru-­szállítás ellenőrzését végző személyi állomány részére tartottak felkészítést a városban.

G.K.

Bakos Krisztián tűzoltó alezredes, megyei iparbiztonsági főfelügyelő nyitotta meg a képzést. Ezt követően a veszélyesáru-szállításban résztvevő gépjárművek forgalomból történő szabályos kiterelésére, megállítására és ellenőrzésére, továbbá a kényszerítő eszközökre, illetve azok használatára vonatkozó jogszabályokról és belső sza­bályozókról számolt be a hallgatóságnak.

Az elméleti tudnivalók elhangzását követően Sulyok Gábor rendőr főtörzszászlós tartott gyakorlati képzést. Ennek során a résztvevők többek között az önvédelmi fogások területén bővíthették ismereteiket. Mindezek mellett gyakorolhatták a képzésen elsajátított távolságtartási, fogás­ból szabadulási, el­vezető fogásokra vonatkozó technikákat, és a különböző bilincselési módszereket.

A továbbképzés második felében az állomány egy salgótarjáni vezetés­technikai pályán, modellezett körülmények között gyakorolta az elméleti előadáson elsajátított ismereteket. Az ellenőrpárok elvégezték a veszélyes árut szállító gépjármű forgalomból történő szabályos kiterelését és megállítását, majd bemutatták az intézkedéstaktikai képzésen tanult technikai fogásokat is.

Az oktatást egy elemző, értékelő megbeszélés zárta. A résztvevők ennek keretében megoszthatták egymással tapasztalataikat, észre­vételeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!