Konferencia Liga

2023.08.17. 08:30

Debrecenben futball-láz várja a Rapidot

Két visszavágóra kerül sor csütörtök este a Konferencia Liga selejtezőiben Budapesten, illetve Debrecenben. Ráadásul a Máltán öt góllal diadalmaskodó Ferencváros mellett a Bécsben gól nélküli döntetlent kiharcoló Debrecennek is van esélye a továbbjutásra.

MW

Futball-láz alakulhat ki Debrecenben, ahol az előző körben a fehér, a Rapid elleni mérkőzésen már piros pólóban várják a fanatikusokat

Fotó: Derencsényi István

A harmadik számú európai kupasorozatban csütörtök este mindkét, még állva maradt magyar együttes pályára lép, ráadásul mindketten hazai pályán. Nézzük, hogyan várják a visszavágókat a máltai Hamruns ellen Budapesten, valamint az orsztrák Rapid Wiennel szemben Debrecenben!

Valóban formalitás a Fradi meccse 

Ugyan a Klaksvík elleni párharc óta tudjuk, sosem lehet biztosra menni, ettől függetlenül a feröeri továbbjutásnál (és menetelésnél) is nagyobb csoda lenne, ha a máltai Hamruns Spartan továbbjutást ünnepelhetne a Ferencváros stadionjában. Az FTC ugyanis magabiztos játékkal, korán vezetést szerezve nyert 6-1 arányban az odavágón a máltai Nemzeti Stadionban.

Kényelmes pozícióból várjuk a Hamrun elleni második mérkőzést, de fontos: nem engedhetjük meg magunknak, hogy leengedjünk. Nemcsak azért, mert az előző hazai meccsünk nem sikerült, hanem mert minden mérkőzésen győzelmi igénnyel kell pályára lépnünk. Lesznek változások, rotálni kell, mindenkinek meg kell találnia a motivációját.

– mondta a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a Ferencváros megbízott vezetőedzője, Máté Csaba, aki kiemelte, hogy 

nem elégszenek meg a továbbjutással, győzni szeretnének!

A találkozóra még mindig a bajnoki mérkőzések jegyárain lehet jegyet vásárolni, igaz, az UEFA büntetése miatt két szektort (D3, D4) is le kell zárni, ami nagyjából kétezer helyet érint. A mérkőzés 19 órakor kezdődik a Groupama Arénában. 

A továbbjutó a svéd Hacken és a litván Zalgiris Vilnius Európa Liga selejtező vesztesével találkozik a következő körben.

Ebben a párosításban az első mérkőzést Vilniusban a Hacken nyerte 3-1-re, ez alapján vélhetően a litvánokkal találkozik majd a Ferencváros. 

Futball-láz Debrecenben

Akár telt ház is lehet csütörtökön Debrecenben az előzetes adatok alapján, ugyanis szépen fogynak a belépők a Rapid Wien elleni összecsapásra. egy nappal a találkozó előtt már több mint 15 ezer belépő kelt el a Nagyerdei stadion lelátóira.

Nem is csoda a nagy érdeklődés, a Loki ugyanis egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet Bécsben, két kapufát is szerzett és több veszélyes helyzete is volt Dzsudzsák Balázséknak.

Nem kell tehát feltett kézzel pályára lépniük hazai pályán sem a debrecenieknek. Ráadásul jó formában van a Loki, hiszen Srdjan Blagojevic csapata ott folytatja a bajnokságban, ahol tavaly abba hagyta: 

A Mezőkövesd után a Zalaegreszeget is legyőzték hazai pályán, az így megszerzett hat ponttal pedig dobogós helyen állnak a bajnokságban.

Büszke vagyok arra, hogy itt lehetünk, és egy szuper csapattal állunk szemben. Remélem, a következő mérkőzés a Fiorentina elleni lesz

– mondta a Debrecen vezetőedzője az MTI szerint, aki hozzátette azért, hogy a Rapidot esélyesebbnek tartja a továbbjutásra, de mindent megtesznek majd a győzelem érdekében.

Mindenképpen előny a hazai pálya, mert több mint 15 ezer jegy elkelt, így minden valószínűség szerint telt ház lesz. Arra kérem a szurkolókat, hogy a nehéz pillanatokban is támogassák a csapatot.

– mondta Blagojevic a várható atmoszféra kapcsán.
A fanatikusok is készülnek a Rapid elleni összecsapásra, amelyen pokoli hangulatot szeretnének teremteni, 

felhívásukban pedig arra kérik a kilátogatókat, hogy piros színű mezben vagy pólóban érkezzenek a csütörtökön 21 órakor kezdődő mérkőzésre.

 A mérkőzés és a párharc győztese a csoportkörbe kerülésért az olasz Fiorentinával találkozik majd a rájátszásban.




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában