Járvány

2020.05.11. 15:00

Alaba szerint csupa öröm volt újra edzeni

Hosszú szünet után először edzettek együtt a német labdarúgó-bajnokságban címvédő és listavezető Bayern München csapatának játékosai, akik a hátvéd David Alaba szerint mindannyian nagy örömmel vetették bele magukat a felkészülésbe.

David ALABA (FC Bayern Munich), laughs, laughs, laughsd, optimistic, in a good mood, action, single image, cut single motif, half figure, half figure. FC Bayern Munich training in the coronavirus pandemic in small groups. Training on Saebener Strasse. Football 1. Bundesliga, season 2019/2020, on 02.05.2020 | usage worldwide

Forrás: AFP / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Fotó: Frank Hoermann

A koronavírus-járvány miatt március 11-én félbeszakított Bundesliga a mostani hétvégén folytatódhat, az elmúlt négy hétben ugyanakkor csak kiscsoportos tréningeken vehettek részt a futballisták. Most azonban, ahogyan minden más együttesnél, úgy a Bayernnél is már az egy az egy elleni párharcokat, valamint a különböző taktikai feladatokat tudták gyakorolni.

„Őrületes volt, nagyon-nagyon jó érzés újra egy csapatként állni a gyepen”

- nyilatkozta a 72-szeres osztrák válogatott Alaba, hozzátéve, hogy

már az edzés elején látható és érezhető volt, mennyire „éhes” a futballra az együttes minden tagja.

A bajor sztárcsapat játékosai a hétvége óta

karantén-edzőtáborban vannak egy hotelben München északi részén, a napi tréningek nagy részét pedig a Bayern edzőközpontjában végzik.

A müncheni együttes 25 forduló után négypontos előnnyel vezet az 51 pontos Borussia Dortmund előtt, a harmadik helyen pedig a magyar válogatott Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig áll 50 ponttal.

A Bayern vasárnap a 11. Union Berlin vendége lesz.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában