Phjongcshang 2018

2018.01.24. 18:56

A NOB nem akar negatív meglepetést az oroszoktól

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nem akar negatív meglepetést a február 9-én rajtoló phjongcshangi téli olimpián szereplő oroszoktól az elnök Thomas Bach szerint.

A német sportdiplomata szerdán kiemelte: azok az orosz sportolók, akik indulhatnak a dél-koreai játékokon, biztosan tiszták, nem készültek tiltott szerekkel, gyanú felett állnak, ugyanakkor hozzátette: reméli, hogy nem lesz negatív meglepetés a részükről.

Hangsúlyozta azt is, hogy szerettek volna esélyt adni a tiszta orosz sportolóknak, esélyt adni a fiatal, új generációnak, hogy nagykövetei legyenek az új, tiszta orosz sportnak.

A NOB szombaton közölte: 389 orosz sportolónak adott engedélyt, hogy semleges zászló alatt részt vegyen a téli játékokon. Az ötkarikás szervezet illetékes bizottsága az eredetileg ötszáz nevet tartalmazó listát szűkítette 389-re: ők azok a sportolók, akik országuk doppingbotránya ellenére is igazoltan tisztán versenyeztek, így – amennyiben kvalifikálják magukat – ott lehetnek a játékokon.

A NOB már korábban jelezte, hogy az indulási engedély megtagadását nem indokolja meg külön-külön minden sportolónál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!