program

2019.11.13. 14:01

Várostörténeti vetélkedőt tartottak a salgótarjáni múzeumban

A múzeumok őszi fesztiválja keretében várostörténeti vetélkedőt is rendeztek.

Csongrády Béla

A legtöbb ismeretet a gagarinos 7/a-s fiúk sajátították el Salgótarjánról. A győztesek különösen a városról készített rövidfilm készítésben jeleskedtek

Fotó: NMH

Sokszínű, tartalmas programjai között általános iskolai tanulók, illetve külön kategóriában a középiskolás diákok részére rendezett vetélkedőt a megyeszékhelyi intézmény.

Az elmúlt napokban tartották a döntőket és azokat követően az eredményhirdetést a szervező, házigazda Dornyay Béla Múzeumban. A zsűri véleménye szerint az alacsonyabb korosztályúak versenyét a SÁI Székhelyintézmény (közkeletű nevén a Gagarin iskola) 7/a osztályos – Alb Zalán, Rozgonyi Benedek, Somoskői Zalán és Szabó Dániel összeállítású – fiúcsapata nyerte, az osztály leánytanulói és a Beszterce tagiskola csapata előtt. A győztesek különösen a városról készített rövidfilm készítésben jeleskedtek.

A legtöbb ismeretet a gagarinos 7/a-s fiúk sajátították el Salgótarjánról. A győztesek különösen a városról készített rövidfilm készítésben jeleskedtek
Fotó: NMH

A középiskolás korosztály versenyében a Madách Imre Gimnázium 12/a osztályos csapata végzett az első helyen. A második lett a Bolyai János Gimnázium, a harmadik pedig a szintén madáchos 10/b osztályos csapat. A résztvevők szép ajándékokat kaptak és – ami fontosabb – a vetélkedőre való felkészülés során számos új ismerettel gazdagodott a tudásuk és ezáltal erősödött értelmi és érzelmi kötődésük szülővárosukhoz, illetve lakóhelyükhöz és nem utolsósorban a múzeumhoz is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában