jegyzet

2019.06.30. 09:49

Út a Marsra

Személyesen nem mehetek, de a nevem eljut a Marsra.

Lászlók Judit

Fotó: Shutterstock

Az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal, a NASA a tervek szerint 2021-re több millió ember nevét juttatja el a Marsra, közöttük akár a miénk is ott lehet. A marsjáró 2020-ban indul, a mikrocsipjeire pedig felírják a jelentkezők nevét.

Egy ilyenre akár egymillió név is felkerülhet. A NASA tájékoztatása szerint szeptember 30-ig mindenkinek lehetősége van a jelentkezésre. Ehhez nem kell mást tenni, mint az interneten keresztül regisztrálni, ami után egy személyre szóló beszállókártyát is letölthetünk. Korábban is volt már hasonló akciója a NASA-nak, akkor kétmillió név gyűlt össze. A korábbi sikeres kezdeményezés miatt most még nagyobb érdeklődéssel számolhat az űrhajózási hivatal, jelenleg már majdnem hatmillióan regisztráltak.

A Mars 2020 projekt célja egyébként, hogy 2021 februárjában a marsjárójukat eljuttassák a bolygóra. Ami a tervek szerint a Jezero kráterban fog landolni. A kutatók azért választották ezt a helyet, mert úgy gondolják, hogy ott korábban egy folyódelta volt, és itt bukkanhatnak a legnagyobb eséllyel az élet nyomaira.

A hír olvasása közben kaptam is az alkalmon és regisztráltam a nevem. Azt gondolom, hogy ez egy remek lehetőség, annak ellenére, hogy soha nem akartam űrhajós lenni. Azonban az is tény, hogy mindig is érdekelt a világűr és kutatása. Jó tudni, ha én magam személyesen nem is, de a nevem már biztosan eljut a Marsra…

Ki az, aki ne szeretne eljutni egy másik bolygóra valamilyen módon?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában