Színház

2018.11.15. 16:59

Új darabbal mulattatnak Pásztón

Szerelmi háromszögek, nercbundák és hiányos öltözetű hölgyek tűnnek fel abban a sikerkomédiában, amelyet a közelmúltban alakult Balassi Bálint Színháztársulat hoz el a pásztói művelődési ház színpadára.

Tóth-Nagy Orsolya

Beküldött fotó

Újabb darabbal kedveskedik a nemrégiben létrejött társulat a környékbeliek számára. Ismét egy vígjátékot láthatnak a kultúra szerelmesei a Veres 1 Színház művészeinek előadásában. A rendezvénynek a helyi művelődési központ ad otthont november 16-án, pénteken 19 órától. Ezúttal a veresegyházi színház vezetője rendezésében a Ne most, drágám! című darabot adják elő országszerte ismert színészek.

– Nemrég az Anconai szerelmeseket játszottuk, ami nagyon jól sikerült, szerette a közönség. Sok pozitív visszajelzést kaptunk. Most egy prózai darabbal készülünk. A dolog pikantériája, hogy négy évvel ezelőtt ezzel a színjátékkal indultunk el. Ha ez a vígjáték nincs, akkor lehet, hogy ma nincs színházunk sem. Hatalmas sikere volt, amelyet jelenleg is országszerte játszunk – mesélte Venyige Sándor, a Veres 1 Színház igazgatója.

A színdarabbal kapcsolatban elárulta, hogy a történet középpontjában a szerelem áll.

Beküldött fotó

– Ez egy zseniálisan megírt darab dupla csavarral. A sztori Ray Conney és John Chapman műve. Egy hangos és harsány vígjátékot láthatnak majd a nézők, amely garantáltan megmozgatja a rekeszizmokat – közölte Venyige Sándor.

A történet Londonban játszódik, a helyszín pedig egy szőrmeszalon, amelynek egyik tulajdonosa, Gilbert élete nagy hódítására készül, persze mindezt a felesége távollétében. Nem minden alakul azonban a terv szerint, ugyanis előkerülnek a makrancos szeretők és a visszatérő feleség. Tovább bonyolítják a helyzetet a szerelmi viszonyok, a szekrénybe bújtatott hölgyek és a párjukat kereső férjek…

A fergeteges vígjátékban Csonka András és Mihályfi Balázs láthatók a főszerepben, de feltűnik még mások mellett Zorgel Enikő, Pál Tamás, Stenikohl Erika és Miklós Kriszta is. Mindemellett a Balassi Bálint Színháztársulat tagjai napról napra azon fáradoznak, hogy minél előbb saját darabbal álljanak a pásztói és környékbeli nézők elé.

– Jelenleg még szerveződés alatt állunk. Az igazgató, mint azt már korábban említettem Kautzky Armand lett, aki egy igazi csapatépítő ember és erős magja lehet egy közösségnek. Szeretnénk, hogy minél többen megismerjék a város színházát. Saját előadás még ebben az évadban várható, de már csak a jövő évben, amely feltehetőleg szintén vígjáték lesz – mesélte lapunknak Katona Attila, a Balassi Bálint Színháztársulat alapítótagja.

Hozzátette: hamarosan gálaműsorral kápráztatják el a helyieket, ugyanis egy nagyszabású rendezvénnyel készülnek az idei karácsonyi vásár keretében, ahol neves színészek lépnek majd színpadra.

– Egyelőre nem árulok el többet az ünnepi előadással kapcsolatban, a többi legyen meglepetés – mondta Katona Attila, aki arra is kitért, hogy a nézők mintegy kétórás önfeledt szórakozásra számíthatnak majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!