Tűzoltók

2018.10.30. 15:57

Tűzoltóautót kaptak a héhalmi önkéntesek

Nógrád megye első önálló beavatkozásra jogosult egyesületeként a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület augusztus 1-je óta erősíti tizennégy település mentő tűzvédelmét.

G. K.

A jármű jóvoltából jelentősen rövidül a vonulási idő, Fotó: L. B.

Munkájának elősegítése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egy Mercedes Rosenbauer tűzoltó gépjárműfecskendőt adományozott az egyesületnek.

– A településen szolgáló önkéntes tűzoltók immár a hivatásos lánglovagok jelenléte nélkül is beavatkozhatnak tűzeseteknél és műszaki mentéseknél. Míg korábban csak tájékoztatást kaptak egy-egy, a működési területükön történt káresetről, augusztus elseje óta már riasztást is. Vonulási kötelezettségük is van – mondta Angyal Eszter.

A jármű jóvoltából jelentősen rövidül a vonulási idő, Fotó: L. B.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hozzátette: az egyesületet augusztus óta tizenkét alkalommal riasztották, egy esetben teljesen önállóan számoltak fel egy szabadtéri tüzet, a többinél pedig lakóépületben és építményben keletkezett lángoknál dolgoztak együtt a hivatásos tűzoltókkal.

Dr. Bérczi László, az országos tűzoltósági főfelügyelő kitért arra, hogy a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület laktanyájában így már két gépjárműfecskendő áll szolgálatban. Ugyanis a korábbi IFA gépjárműfecskendő is kiválóan alkalmas a feladatok ellátására.

– Nem egy vadonatúj gépjárműről van szó, korábban is szolgált, azonban el lehet vele látni a tűzoltási és a műszaki mentési feladatokat – fogalmazott a főfelügyelő.

Bakos József polgármester elmondta, hogy nagy álom vált valóra a gépjármű átvételével. A lánglovagok esetében fontos tényező az idő, a Mercedes Rosenbauerrel pedig jelentősen rövidülhet az egyesület vonulási ideje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!