gasztrofesztivál

2019.05.15. 17:44

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a kazári Laskafesztivált

Évről-évre több ezer embert csalogat Nógrád megyébe a kazári Laskafesztivál. A rendezvényről a község első emberét, Gecse Ákost kérdeztük.

Papp Bianka

Forrás: N.M.H.

A polgármester szívesen mesélt a Laskafesztiválról. Mint megtudtuk, a rendezvény ötlete 2008-ban merült fel először, ekkor rendezték meg az első Laskafesztivál és Tócsni Partit, amely már akkor is sok embert csalogatott Kazárra. A családi hangulatú program az évek során országosan is ismert és híres fesztivállá nőtte ki magát.

Kérdésünkre, mely szerint mit gondol miben rejlik a sikerük titka a falu első embere a következőt választolta:

– Nagyon örülünk annak, hogy az évek során ennyire sikeressé és ismertté vált a fesztiválunk. Ehhez elengedhetetlen mind a mai napig a kazáriak vendégszeretete. Minden évben szeretettel várjuk az ideérkezőket mind itthonról, mind külföldről.

[eweb-voting id="2660054"]

Minden évben jól ismert sztárfellépők gondoskodnak a vendégek hangulatáról, idén azonban külföldi együttessel lepik meg a közönséget a szervezők. Ezúttal a Sound of Boney M elnevezésű zenekar lép majd színpadra.

– Úgy gondoljuk, hogy a Laskafesztivál esti megkoronázására hívott zenekarok koncertjei mind hozzájárultak ahhoz, hogy a rendezvényünkből egy egész megyét megmozdító esemény legyen. Az elmúlt években fellépett a fesztivál színpadán a hazai zenei élet krémje, ezért most elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy külföld felé kacsintsunk. A hetvenes évek legnépszerűbb zenekara, a Sound of Boney M. Sheyla Bonnick vezényletével ad másfél órás élő koncertet este 20:30-kor – mondta el a község első embere, akitől azt is megtudtuk, hogy idén is sok vendégre számítanak, akiket még annál is több laskával, tócsnival és szeretettel fogadnak majd május 18-án.

Egész nap színes programok várják majd a látogatókat, mint például főzőverseny, tufa-taxi és gyermekprogramok. Az estét a Honeybeast és Sound of Boney M fellépése, majd az elmaradhtatlan laskabál zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!