Születésnap

2019.05.26. 20:00

Százesztendős egykori kollégánk, Bobál Gyula

Ritkaságszámba menő kerek születésnapot ünnepelhetett Bobál Gyula: 1919. május 26-án látta meg a napvilágot, tehát betöltött a századik életévét.

Cs. B.

A megye egyetlen Arany- és Vastollas újságírója volt Bobál Gyula (1919-2020)

Forrás: N.M.H.

Fotó: Hegedűs Márk

Ebből az alkalomból az elmúlt napokban sokan személyesen, s még többen egyéb módon – telefonon, interneten – köszöntötték a szó szerint szépkorú tollforgatót.

100 esztendős lett Bobál Gyula
Fotó: Hegedűs Márk / N.M.H.

Eredetileg nyomdásznak tanult, de a későbbiekben magasabb szinteken is képezte magát s az egyike lett a város, a megye meghatározó, emblematikus újságíróinak. Jó néhány orgánum tudhatta munkatársának, szerkesztőjének, de leginkább lapunk jogelődjeihez kötődött, ahol évtizedekig több vezető funkciót is betöltött. Az igazi örömet azonban számára – és az olvasók számára is – a különböző műfajokban megjelent, az emberre és a természetre koncentráló, képességeit, elhivatottságát visszaigazoló írásai okozták. Számos Nógrádban és a megyén kívül dolgozott illetve ma is dolgozó ifjabb pályatársat vezetett be a szakma rejtelmeibe.

Szerkesztőségünk nevében Varga Ottó és Csongrády Béla köszöntötte az ünnepeltet
Fotó: Hegedűs Márk / N.M.H.

Életművét, munkásságát – többek között – Arany- és Vastollal is kitüntették, az idei kultúra napi megemlékezésen Salgótarján szolgálatáért-díjban részesült. Vasárnap a Nógrád Megyei Hírlap volt és jelenlegi kollektívája nevében Varga Ottó főszerkesztő és Csongrády Béla külső munkatárs köszöntötte lakásán az ünnepeltet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!