Programok

2019.01.20. 15:51

Sporttal és zenével egyaránt megismerkednek a legkisebbek Nőtincsen

Nyolc önkormányzat konzorciumában valósul meg számos programterv, amely a Humán kapacitások fejlesztése a rétsági térségben című pályázatnak köszönhetően kapott pénzügyi támogatást.

N. J. Á.

Az apróságok boldogságáért dolgoznak

Forrás: N.M.H.

Fotó: Torjay Attila

A foglalkozások többsége a falu legfiatalabbjait érinti.

Acsay Ákos, Nőtincs polgármestere elmondta, hogy a program egyik fő célja a gyenge lábakon álló nyelvoktatás megerősítése. Tíz általános és tíz középiskolás diákot készítenek fel két tanéven keresztül arra, hogy sikeres nyelvvizsgát tegyenek angol nyelvből.

Az apróságok boldogságáért dolgoznak
Fotó: Torjay Attila / N.M.H.

A képzésük az elnyert támogatásnak köszönhetően ingyenes. A múltban a szomszédos falvak, Felsőpetény és Ősagárd jelentős szlovák kisebbségére való tekintettel idegen nyelvként sokáig csak a szlovák volt választható a három falu körzeti általános iskolájában, az így keletkezett nyelvi hiányosságot próbálja meg most orvosolni heti 4 órában a plébánián tartott több, kis csoportos angol nyelvi foglalkozás a nőtincsi tanulók számára.

Mindezek mellett számos fejlesztés valósul meg az óvodás és iskolás gyermekek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!