jótékonykodás

2019.08.07. 09:05

Még várják a búzaadományokat

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) idén is megszervezte a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem nevű programot, amellyel kapcsolatban a karancslapujtői művelődési ház mögötti községi parkban búzagyűjtő napot tartottak a napokban.

V. E.

Magyarok Kenyere: gyűlnek a búzával teli zsákok Fotó: L. B.

Az eseményen Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke kifejtette: tavaly mintegy 600 tonna búza gyűlt össze. A terményt 2800 magyar és több mint 2200 határon túli gazda biztosított a rászoruló, főként gyerekek részére.

Hozzátette, hogy a gabonaadományok javarészt abban a megyében kerülnek felhasználásra, ahol azt leadták.

Varga Mihály, a szövetség Nógrád megyei elnöke elmondta: szűkebb hazánkban eddig évente általában 8 tonna gabonaadomány gyűlt össze. Ezt a szécsényi malomban őröltek lisztté, és az abból sütött kenyerek a Nógrád megyei gyermekvédelmi központ által fenntartott otthonokban élő gyermekek asztalaira kerültek.

Magyarok Kenyere: gyűlnek a búzával teli zsákok Fotó: L. B.

A NAK tájékoztatása szerint a búzaadományokat a gazdák a megyében augusztus 23., azaz péntek 15 óra 30 percig három helyszínen adhatják még le, így az érsekvadkerti Agroméra Zrt-nél, a ludányhalászi TLM-FEED Kft-nél, illetve a palotási Nógrád Mezőgazdasági Kft-nél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában