szkíta és magyar kultúra

2019.01.16. 14:00

Őriznék az elődök ősi örökségét a tari Buddha-parkban

A szkíta és a magyar kultúra Kőrösi Csoma Sándor Központját szeretnék megépíteni a közeljövőben a tari Buddha-parkban.

T.-N. O.

A szkíta–magyar hagyományok előtt tisztelegnének a tervezett épülettel, Illusztrációs fotó

Fotó: Torjay Attila

A tervek szerint az érdeklődők az Eurázsiában történelem előtti korok óta megjelenő megvilágosult mesterek által tanított „Belső ösvény’’ alapjainak bemutatása mellett a szkíta–hun népek Közép- és Belső-Ázsia történelmében játszott meghatározó szerepéről is láthatnak majd kiállítást. A látogatók betekintést nyerhetnek abba is, hogy mekkora szerepet vállaltak annak a szellemiségnek, gyakorlatnak, valamint műveltségnek a kialakításában és elterjesztésében, amely a Földünkön ősidők óta létezik.

Megépítenék az ősök oltárát is, amely a szkíta–magyar hagyomány megvilágosult bölcsei előtt tiszteleg majd.

A szkíta–magyar hagyományok előtt tisztelegnének a tervezett épülettel, Illusztrációs fotó

A céljuk egyebek mellett, hogy olyan nemzetközi szellemi intézményt hozzanak létre, ahol internacionális konferenciákat rendeznek, valamint együttműködést alakítanak ki a szkíta–magyar örökség mai hordozói és kutatói között. Ezenkívül a központ a nyitott párbeszédek és a közös nevezőre találások, valamint a kölcsönös megértés színhelyéül szolgál majd. Ezen a helyen találkozhat a kultúra, a társadalom, a művészet, a spiritualitás és a mindennapi élet.

Az épület megépítésével a szkíta–magyar kulturális identitás elnyerheti méltó helyét a 21. század globális közösségében.

A Buddha-park alapítói szívesen fogadják a támogatásokat azoktól, akik e kezdeményezést a sajátjuknak érzik, hogy létrejöhessen egy olyan egyedülálló központ, ahol nagy szerepet kap a meditáció, a művészet és a spiritualitás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!