Egy kis időjárás

2019.01.28. 07:06

Ónos esővel indul a hét: elsőfokú riasztás van érvényben megyénkben

Elsőfokú figyelmeztetést adott ki Nógrád megyére a meteorológiai szolgálat ónos eső veszélye miatt.

nool.hu

Forrás: Shutterstock

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint az éjszaka folyamán egy intenzívebb csapadékzóna érte el térségünket. Ebből a Dunántúlon délnyugati felén eleinte többnyire eső lesz a jellemző csapadékforma, a középső országrészben viszont fagyott eső, ónos eső várható (a Börzsönyben azonban havazással kezd, ott a magasabb részeken várhatóan nem lesz folyékony halmazállapot). Kiemelten a reggeli órákban lehet, nagyobb mennyiségű ónos eső: Komárom, Fejér, Pest megyékben (valamint Veszprém és Nógrád egyes részein). Délelőtt északnyugat felől egyre inkább havas esőre, hóra vált a csapadék formája.

Mik a kilátások hétfő estig? Az előrejelzések szerint többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Napközben a csapadékzóna egyre keletebbre helyeződik, amelyből elsősorban esőre, havas esőre, majd főként délutántól havazásra is kell számítani. A reggeli, délelőtti órákban főként a középső területeken átmenetileg intenzív ónos eső is eshet. A Tiszántúlon a déli, másutt az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 0 és +7 fok között várható, délkeleten lesz a legenyhébb idő. Késő estére -2 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában