verseny

2019.05.29. 14:00

Műfalra másztak az ország óvodásai Tarjánban

Lépésről lépésre, pontosabban fogásról fogásra haladtak a gyerekek a 12. Országos Óvodai Műfalmászó Találkozón, azaz a Mackóvár kupán, amelynek a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde Mackóvár Központi Óvodája adott otthont a napokban.

V. E.

Úgy tudják, sehol az országban nincs ilyen verseny

Forrás: N.M.H.

Fotó: Hegedűs Márk

Andóné Angyal Mária intézményvezető elmondta: az óvodában két darab, hat méter magas áthajlás nélküli kültéri műfalon, illetve egy beltéri, négy méter magas falon bizonyíthatták be a rátermettségüket a gyerekek.

Különdíjak

A gyerekek ajándékot kaptak bátorságukért, a legügyesebbeket három kategóriában különdíjjal jutalmazták. A találkozón a Mackóvár Óvoda növendékei szép helyezéseket értek el, így például a legkisebbek közül Marosi Liza, Margetsch Léna Elizabet és Ispán Letti emelhették magasba a kupákat, az idősebb lányok kategóriájában Józsa Roberta Panna, illetve Selmeci Liliána végeztek a második és harmadik helyen, a fiúk közül pedig Boros Alex léphetett a dobogó második fokára.

– Az Orosz Mihály, a Salgótarjáni Hegymászó Klub vezetője által épített falakon a fogásokat úgy képezték ki, hogy legyenek köztük könnyebbek és nehezebbek egyaránt. Eleinte a műfalakat csak a mi csoportjainkat látogató gyerekek használták, majd később a városi gyerekek is egyre szívesebben felkeresték azokat. Amikor felvetődött bennünk az ötlet, hogy ezt a lehetőséget megnyitnánk az ország előtt, nem is számítottunk ekkora érdeklődésre. Rengeteg településről érkeztek hozzánk, és büszkén mondhatom, hogy immár harmadik éve határon túlról – Szlovákiából – is jött egy kis óvodai különítmény. Ez nagyon fontos a számunkra, hiszen ezzel a gyermeknap környéki rendezvénnyel helyt kaptunk a város életében. A megyei óvodákon kívül idén is számos településről látogattak el hozzánk, így például Gyöngyöspatáról egy tizenkét fős csapat érkezett, de voltak budapesti, székesfehérvári és kistarcsai résztvevők is – mondta Andóné Angyal Mária, majd kifejtette: a rendezvény sikerét abban látja, hogy tudomása szerint az óvodások részére sehol máshol az országban nem tartanak ilyen szervezett formában műfalmászó-találkozót.

Úgy tudják, sehol az országban nincs ilyen verseny
Fotó: Hegedűs Márk / N.M.H.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!