névadás

2019.04.15. 11:30

Mindenese nevét kapta a rimóci sportcsarnok

Egykori gondnokáról nevezték el a község sportcsarnokát, egy, a hétvégén megtartott labdarúgótornán, ami szintén Vincze Barna nevét viseli.

L. J.

Kis kiállítást is nyitottak a csarnokban a névadóról

Forrás: N.M.H.

Fotó: Ladóczki Balázs

A tornát ötödször szervezték meg Rimócon.

– Néhai polgármesterünk, Beszkid Andor ötlete volt, hogy édesapám nevét viselje a létesítmény – mondta el lapunknak Burik-Vincze Ágota, a sportmindenes leánya. – Ezért települési képviselőként a testület elé terjesztettem a kezdeményezést, amit egyhangúlag támogattak.

Vincze Barna 1993-ban lett az akkor megépült sportcsarnok gondnoka, ekkor kezdett el foglalkozni a helyi sportegyesület ügyeivel. Az évek alatt edzői képesítést is szerzett. Utánpótlásedzőként a gyerekeket a sport szeretetére tanította, az életre nevelte őket. Munkáját elismerték, 1999-ben átvehette a Rimóc Községért díjat, 2013-ban a Magyar Labdarúgó-szövetség jutalmazta az utánpótlás terén végzett munkájáért, 2014-ben a megyei szövetség is kitüntette.

Kis kiállítást is nyitottak a csarnokban a névadóról
Fotó: Ladóczki Balázs / N.M.H.

– Édesapám közéleti ember volt, több helyi szervezet tagja. Sportemberként utánpótlás-neveléssel foglalkozott a legtöbbet, ezért volt fontos, hogy gyerekek is részt vegyenek a rendezvényen – mondta Burik-Vincze Ágota.

A névadó ünnepségen Beszkid János polgármester mondott beszédet, majd az épület megáldása után – a délelőtti gyermekmeccseket követően – a felnőtt csapatok mérkőzéseivel folytatódott a torna. Idén – Holecz Ferenc szervezésében – négy együttes játszott barátságos meccset. A résztvevők közül többen régi csapattársai vagy épp’ a tanítványai voltak Vin­cze Barnának. A sportember 2014-ben hunyt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!