Szécsény

2021.05.24. 09:00

Közösségi hetet tartottak a mozgás képviselői

 A városi művelődési központ idén is csatlakozott a Közösségek hete országos rendezvénysorozathoz.

L. J.

– A szervezők kérésére úgy alakítottuk ki a programokat, hogy a jelenleg érvényes járványügyi előírásoknak megfeleljen – mondta el portálunknak Csatlós Noémi. A közművelődési referens hozzátette: – A művelődési központ a rendezvénysorozat Mozdulj Rá! című témájában szervezett programokat. Ezzel az egészséges életmód, a sport, és más mozgás lelkes képviselőit szerettük volna megszólítani.

A Kossuth-ligeti futópályán legalább 1,8 és legfeljebb 18 kilométert futottak
Fotó: Beküldött

Csatlós Noémi kifejtette, hogy a Szécsényi Amatőr Futók Társasága segítségével a hét elején egyéni futónapként teljesíthető gyaloglásra és kocogásra invitálták az érdeklődőket. A Kossuth-ligeti futópályán teljesíthető táv minimum 1,8 kilométer és maximum 18 kilométer lehetett. A jó hangulatú rendezvényen többen is részt vettek. A Derűs Asszonyok Nyugdíjas Klub szenior-örömtánccsoportjának közreműködésével pedig két alkalommal online táncoktatást is szerveztek. Az érdeklődők a Szécsényi Művelődési Központ közösségi média oldalán keresztül követhették élőben az oktatásokat.

– Mindezeken kívül a közösségek hete alkalmából hétfőtől péntekig az idén 18 éves Szécsényi Amatőr Futók Társaságának mindennapjaiba, illetve a Derűs Asszonyok Nyugdíjas Klub életébe is bepillantást lehet nyerni. Ennek érdekében a Szécsényi Művelődési Központ Facebook-oldalán létrehoztunk egy albumot, amelyet folyamatosan bővítünk fotókkal és újságcikkekkel – mondta a közművelődési referens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!