átadó

2019.05.27. 14:19

Korszerűsítették a második idősek otthonát is Szurdokpüspökin

A napokban átadták a településen üzemelő második idősek otthonát, amelyet a közelmúltban korszerűsítettek.

T.-N. O.

Pintér Ervin elmondta, hogy miért van két idősek otthona

Forrás: N.M.H.

Fotó: Ladóczki Balázs

Az első már korábban elkészült. A helyi önkormányzat mintegy 57 millió forintos támogatást nyert el, amelynek köszönhetően mindkét szociális otthon új köntöst kapott. Pintér Ervin polgármester felelevenítette, hogy miért van a településen két idősek napközis otthona, majd örömét fejezte ki a beruházásokkal kapcsolatban.

Dr. Becsó Károly, országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy folytatni kell az eddigi munkát, majd kitért a Magyar Falu Program adta lehetőségekre is.

Pintér Ervin elmondta, hogy miért van két idősek otthona
Fotó: N.M.H.

– Szurdokpüspökiben a fiatalok mellett fontosnak tartják a szépkorúakat is. Sajnos nem mindenhol lényeges ez, ugyanis sok olyan település van, ahol egyáltalán nincs idősek otthona – mondta Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, aki az összefogás erejét is hangsúlyozta. Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő elmondta, hogy a település önkormányzata és a helyi közösség éltek a kínálkozó lehetőségekkel és mertek nagyokat álmodni példát mutatva ezzel másoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!