Sportközpont

2018.09.28. 12:10

Felújítják a műfüves pályát Gyarmaton

Kicserélik a műfüves pálya borítását a Kövi Pál Sportközpontban.

Sz. K.

Heteken belül befejeződnek a munkálatok, Fotó: Torjay Attila/N.M.H.

Klinger Attila, a létesítményt rendszeresen használó BSE Palóc Farkasok Utánpótlás Sportegyesület elnöke elmondta, hogy a műfüves pálya felújítását egészségvédelmi szempontok is indokolják. A játékteret 2006-ban adták át, s ez az első generációs széria azóta idejétmúlttá vált.

Heteken belül befejeződnek a munkálatok, Fotó: Torjay Attila/N.M.H.

A legújabb műfüves pályákon – az eredetihez hasonlóan – hat centiméter hosszúságúak a fűszálak, a köztük elhelyezkedő három centi kvarchomok és két centiméter gumigranulátum pedig kellő rugalmasságot biztosít a megfelelő játékélmény érdekében. A gyarmati pálya is ilyen, a nemzetközi szabványoknak megfelelő, a legkorszerűbb műfűborításnak számító burkolatot kap.

A beruházást hetven százalékban a Magyar Labdarúgó Szövetség programjából, továbbá önerőből és mintegy húszmillió forintos önkormányzati támogatásból ­finanszírozzák.

A munkálatok várhatóan három héten belül befejeződnek. Ez idő alatt az élőfüves edzőpályán és a centerpályán tartják az edzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!