Táborok

2019.01.17. 12:03

Fejlesztéseket terveznek a Mátra jobb megismertetésére

A festői környezetben ­fekvő településrészen működik a mátrakeresztesi ifjúsági tábor.

T.-N. O.

A tábor télen is fogadhatja majd a kirándulókat

Forrás: Pixabay

Üzemeltetéséért már hosszú évek óta a Pásztói Városgazdálkodási Közhasznú Nonprofit Kft. a felelős.

– Idei nagy tervünk, hogy olyan állapotba hozzuk a tábort, hogy a téli szezonban is tudjon vendégeket fogadni – mondta a Nógrád Megyei Hírlap kérdésére Szűcs Viktor, a Pásztói Városgazdálkodási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

– Célunk továbbá a kínálat bővítése a turisták számára. Jelenleg azonban ezek a tervek kidolgozás alatt állnak.

A tavalyi évben több fejlesztést is megvalósítottak. Egyebek mellett új ágyneműket, lepedőket, valamint különféle játékokat vásároltak, így például csocsó- és pingpongasztalt, dartsot, konyhai eszközöket és felszereléseket is beszereztek. Ezen túlmenően kialakítottak egy ásványkiállító vitrint, felújították a női, férfizuhanyzókat, illetve a kreatív foglalkozások lebonyolításához szükséges tárgyakat is megvásárolták.

Az előző évek tapasztalatai és a vendégek visszajelzése alapján egyre nagyobb igény mutatkozik komplex turisztikai csomagok iránt. A szálláshely-szolgáltatás mellett a saját étkeztetés megoldását és tematikus programok kidolgozását tűzte ki célul a városgazdálkodási cég. Jelenleg egyébként öt turisztikai csomaggal várják az érdeklődőket.

A kirándulni vágyók különféle programokon vehetnek részt, amelyeknek a lebonyolításához GPS-készülékkel rögzítették a túraútvonalak fontosabb pontjait. A túraleírások mellé pedig térképet, útleírást és szintemelkedési ábrát is készítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!