gyalogos járőrök

2019.02.03. 16:12

A bűnmegelőzési munkát értékelték a megyei polgárőrök

A Nógrád Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége nemrégiben tartotta az úgynevezett 300x100 Bűnmegelőzési Program záróértékelését.

H. H.

Vass Miklós: folyamatos az egyeztetés a településekkel

Forrás: N.M.H.

Fotó: Torjay Attila

Vass Miklós, a szervezet elnöke köszöntőjében kifejtette, az elmúlt év végén megalakult Nógrád Megyei Bűnmegelőzési Bizottság elindította az Együtt a települések Biztonságáért! elnevezésű programot, amelyben Bátonyterenye, Cered, Zabar, Szilaspogony, Nógrádmegyer, Érsekvadkert, Bercel, Mátraverebély, Vanyarc és Galgaguta területén a járőrszolgálatok ellátását fokozott erővel támogatják, a rendőrség és a polgárőrség aktívabb részvételével. Ezek során fő célnak tartják a lakossággal való közvetlen kapcsolatot, így az emberek gyakrabban találkozhatnak a jövőben gyalogos járőrökkel.

Vass Miklós, a megyei polgárőrszövetség elnöke
Fotó: Torjay Attila / N.M.H.

Dr. Nagy László dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány kimagaslónak értékelte a rendőrség és a polgárőrség bűnmegelőzési tevékenységét, ehhez a munkához pedig kitűnően alkalmazkodnak partnerként az önkormányzatok. Kiemelte, bár nem minden településen találkozhat a lakosság állandó rendőri jelenléttel, a szolgálat ezzel együtt folyamatos és eredményes, mivel a községek nagy részében csökkent a bűncselekmények száma.

A hozzászóló polgármesterek, így a házigazdák nevében Péter Gábor rendkívül hasznosnak ítélte meg a kidolgozott bűnmegelőzési programot. Hasonlóképpen vélekedett Diósjenőről Tóth János, Jobbágyiból Schoblocher István és Vanyarcról Hrncsjár Mihályné, míg Bátonyterenyéről Nagy-Majdon József a város és a rendőrkapitányság drogmegelőzési tevékenységét, és az ehhez kapcsolódó rendezvényeket méltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!