Nógrád megye

2018.11.08. 17:58

A tavaszias idő ellenére téli üzemmódra vált a közút

A szakemberek mindenképpen arra kérik az autósokat, hogy nyári gumijukat még a tartós fagyok előtt cseréljék át a téli közlekedésre alkalmas abroncsokra. 

G. K.

Fotó: Ladóczki Balázs, NMH

Az országos, mintegy 32 ezer kilométernyi – megyénkben 960 – gyorsforgalmi-, fő- és mellékút üzemeltetéséért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 10-től, szombattól kezdődően az enyhe őszi idő ellenére, a jogszabályi előírásoknak megfelelően az ország teljes területén téli üzemmódra vált. Ez azt jelenti, hogy 93 mérnökségén keresztül, több mint 4100 dolgozóval és 1000 munkagéppel, 0-24 órás ügyeleti szolgálat mellett látja majd el feladatait.

A társaság a 2018-2019-es téli időszak üzemeltetési tevékenységeihez 20 sószóróval és hóekével felszerelt nehézgépjárművet állít hadrendbe szűkebb hazánkban – tudtuk meg Ürmössy Ákostól.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nógrádi igazgatója hozzátette: a megyei igazgatóság kezdőkészleten mintegy 4000 tonna útszóró só, 6 tonna kálcium-klorid granulátum, továbbá 2200 tonna érdesítő anyag beszerzéséről gondoskodott. Ezeken kívül a megelőző védekezésre idén is nagy hangsúlyt fektet a társaság. Azokon a szakaszokon, ahol az elmúlt esztendők tapasztalatai alapján nagyobb a hófúvások előfordulási lehetősége, ott a hófogórácsokat és hálókat helyeznek ki, ez megyénkben összesen 4 kilométernyi útszakaszt érint.

 

Címkék#közút

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában