Konyhakert

2022.09.10. 09:56

Óriásira nőttek a tökök a gyönyörűen gondozott varsányi kertben

Szép Péterné gyermekkora óta szereti a kerti munkát, ami a portáján is meglátszik. A gyönyörűen gondozott kertben paradicsom, paprika, málna, szőlő, rozmaring, alma, körte és még számos gyümölcs, zöldség megterem.

L. J.

Hatalmasra nőttek a kolbásztökök Szépék varsányi kertjben

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

 A szebbnél szebb növények, gyümölcsök és zöldségek között idén óriás kolbásztökök is nőttek, amelyek közül a leghosszabb 123 centiméteres. 

– A kert egy részében általában felfuttatva valamilyen tököt szoktam ültetni. Idén az úgynevezett kolbásztökre esett a választásom – mondta el portálunknak Szép Péterné. – Tavasszal elültettem, aztán folyamatosan kapálni kellett, sok vizet is igényelt. A kolbásztök rendkívül gyorsan nő, nagyon szép fehér virága van. Utóbbiban sokat szoktam gyönyörködni.

Szép Péterné kifejtette, hogy a kolbásztököt sokféleképpen el lehet készíteni, nagyon finom pörköltként és kirántva is. A mostani óriás kolbásztököknek azonban teljesen más lesz a sorsuk, ha megszáradnak, az impozáns falusi kertet fogják díszíteni. 

A varsányi portán egyébként nem ez volt az első eset, hogy ilyen nagy méretűre nőttek a tökök, évekkel korábban egy másik fajtából hetven kilogrammos is termett itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!