jegyzet

2019.05.25. 15:59

Négylábú barát

Egy kutya olykor a legnagyobb gyógyírt jelentheti az emberi problémákra.

Palchuber Kinga

Forrás: Shutterstock

Nincs még egy házi kedvenc, akit a család teljes értékű tagjává fogadunk, s akit napról napra szívünk minden szeretetével körbeölelünk. Miben rejlik a kutyák varázsa? Azt hiszem, a titok a feltétel nélküli odaadás. Hű négylábúink ugyanis akkor a legboldogabbak, ha gazdáiknak örömet szerezhetnek.

Amikor egy kutyával játszom, mindig jobb kedvre derülök, szinte megszűnnek a világ gondjai. Játék közben elfelejtek mindent, a kutya puszta jelenlététől átjár a nyugalom. Nemrég a legjobb barátnőmhöz került egy kiskutya, akitől már a képek láttán azonnal szerelembe estem. A személyes találkozás pedig csak fokozta az imádatot: a sok labdázás mellett a puszi elől sem volt menekvés! Ez az őszinte rajongás a kutya részéről sokat segít a kikapcsolódásban, ilyenkor nem kell álarc mögé bújunk: az ebek minden hibánk ellenére velünk töltenék a nap minden percét.

S a kutyák számos pozitív tulajdonságuk mellett örömmel dolgoznak is az emberért: gondoljunk csak a mentő, a nyomozó és a terápiás négylábúakra, akik szívesen vesznek részt az emberrel közös tevékenységekben és életeket tesznek jobbá. A kutyák ezzel is az embereknek kedveskednek, amiért különféle jutalmazásokkal megerősítjük az ebekben az érzést: őket is közénk valónak tekintjük. S ha elég időt és energiát szánunk egy kutyára, akkor nemcsak házőrzővel, de igaz baráttal is gazdagodunk…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!