Salgótarján

2019.01.04. 08:44

Új közterületi kamerák figyelik a tarjániak biztonságát

Egyszerűen telepíthető, könnyen elrejthető és egy feltöltéssel akár több hétig is működő kamerákat kapott a város önkormányzata a Salgótarján Közbiztonságáért Közalapítvány közreműködésével.

G. K.

Forrás: Pixabay

A közelmúltban ünnepélyes keretek között átadott, közterületeken elhelyezett új kamerák elsősorban a bűnmegelőzést, a rongálások elkövetőinek könnyebb beazonosítását segítik, de a vadkárok megelőzésében is fontos szerepet kapnak.

Az éjjel-nappal működő és mobiltelefonos adatkapcsolattal elérhető kamerákkal egyszerűbben felmérhetőek a városban, illetve annak környékén történő cselekmények. Az átadón Fekete Zsolt polgármester köszönetet mondott a négy kameráért, továbbá reményét fejezte ki, hogy a köztéri és játszótéri rongálások, az illegális szemétlerakások, a falfirkálások visszaszorításában komoly segítséget jelentenek majd az új eszközök.

A városvezető hangsúlyozta: a felvételeket a jogszabályokban meghatározottaknak megfelelően kezeli az önkormányzat. Az új kamerákkal együtt Salgótarjánban 53 térfigyelő eszköz működik már.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!