Nyugat

2019.01.29. 13:02

3D nyomtatókat kaptak az iskolák

Három nyugat-nógrádi általános iskola kapott a napokban 3D nyomtatót a Balassagyarmati Tankerületi Központ adományaként.

H. H.

Forrás: Shutterstock

A háromdimenziós gyártásra alkalmas eszközök hivatalos­ átadását a berceli ­Széchenyi István Általános Iskolában tartották.

Itt Nagyné Balla Orsolya, a tankerületi központ igazgatója a gyerekek előtt kifejtette, a huszonegyedik század vívmányainak használatát a mai iskolások már nagyon gyorsan elsajátítják, így a 3D nyomtatókkal való ismerkedés sem tarthat hosszú ideig, ráadásul igen sokat segítenek ezek a szerkezetek az oktatás hatékonyságának növelésében. Ezek révén a tanórákra szemléltetőeszközöket készíthetnek, diákterveket nyomtathatnak rajta, jutalmakat, ajándékterveket gyárthatnak, sőt, alkalmasak infrastrukturális pótalkatrészek létrehozására is.

Az átadás után a tanulók rövid bemutatót láthattak az eszköz kezeléséből. A tankerület által adományozott másik két 3D nyomtató Balassagyarmatra került, a Balassi Bálint Gimnáziumba és a Szabó Lőrinc Általános Iskolába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!