Elismerés

2018.11.13. 20:00

Miniszteri jutalmakat is adtak át a szociális munka napján Bátonyterenyén

A szociális munka napján országszerte azokra a szakemberekre irányult a figyelem, akik egész évben az év minden napján segítik, gondozzák a rászorulókat. Nógrád megyében kedden, Bátonyterenyén ünnepelték őket.

Veres Edina

Cserkuti Gáborné (balra), özvegy Dr. Ponyi Béláné és Mártáné Huszár Rita,  Fotó: Hegedűs Márk/Nógrád Megyei Hírlap

Fülöpné Gálik Erika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Nógrád megyei kirendeltségének igazgatója elmondta: az e területen dolgozók nap mint nap szembesülnek személyes problémákkal és bepillantást nyernek a családok életébe, ezért tevékenységük és az általánosságban vett munka fogalma között nem lehet párhuzamot vonni, hiszen szociális munkásnak lenni jóval többet jelent.

Miniszter is adott jutalmat

A szociális munka napja alkalmából számos elismerést adtak át ünnepélyes keretek között a bátonyterenyei Innovációs Oktatási és Közösségi Központjának dísz­termében.

Főigazgatói dicséretben részesült Balázs Sándorné, Déska Beatrix, Viziné Polacsek Tünde, valamint Babicz Ottó. Igazgatói dicséretet tanúsító oklevelet vehetett át Aradi Krisztina, Huszár-Balla Kinga, Hrapánné Vadovics Éva, Majoros Rita, Szabó Péter, Peákné Csákvári Krisztina, Kovács Szilvia és Pál Mária. Mártáné Huszári Rita kapta az idén a megyei gyermekvédelmi központ Dr. Ponyi Béla-díját. A közelmúltban két megyei szakember minisztériumi elismerésben is részesült. Fábián Istvánné a napokban az Idősekért Díjat vehette át prof. dr. Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől, Odlerné Tiszkovszki Mária pedig a Szociális Munka Díját kaphatta meg Fülöp Attilától, a szociális ügyekért felelős államtitkártól.

– Ezek a szakemberek minden tiszteletet megérdemelnek, mivel olyan tapasztalatokat szereznek hivatásuk közben, amelyek alkalmazása az azonnali és az időnként nélkülözhetetlen segítségen túl konfliktuskezelést, illetve válságmegoldást is tartalmaz a hétköznapi életben való boldogulás során. A mi munkánk számtalan értéke között van egy, amit én rendkívül fontosnak tartok, mivel ez köti össze a közösségünket: a szeretet – mondta a megyei kirendeltség igazgatója.

Hozzátette: a szociális ellátórendszer folyamatos változásai közepette a működő intézmények fenntartása is embert próbáló feladat. A szociális munka napja alkalmat ad az elért eredmények számbavételére is.

– A szakemberek munkájának és szolgálatának köszönhetően az intézményekben folyó ellátás eredményes, mind az ellátottak, mind a hozzátartozók elégedettek vele. Több intézményünkben beruházások valósultak meg, illetve jelenleg is folynak a munkálatok – tudatta az igazgató.

Fülöpné Gálik Erika kitért arra is, hogy előreláthatólag az előttünk álló időszak sem tartogat számukra kevesebb feladatot, amelyek között szerepel többek között az intézmények kiváltása és korszerűsítése, de továbbra is támogatni fogják a szociális ágazatban dolgozók képzését, valamint törekednek a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás egész megyére történő kiterjesztésére.

Cserkuti Gáborné (balra), özvegy Dr. Ponyi Béláné és Mártáné Huszár Rita, Fotó: Hegedűs Márk/Nógrád Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!