Szent Erzsébet napja

2018.11.19. 11:18

Megszentelt kenyeret kaptak a rászorulók Salgótarjánban (fotók)

Erzsébet-nap alkalmából öt katolikus szervezet idén is összefogott Salgótarjánban, hogy megszentelt kenyereket osszanak a rászoruló embereknek, ezzel is megemlékezve Árpád-házi Szent Erzsébetről.

Sz. R.

A Katolikus Karitász, a Szent Lázár Lovagrend, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Kereszténydemokrata Néppárt helyi csoportja és a Követ-Kőre Alapítvány vasárnap tartotta meg az úgynevezett Erzsébet-kenyér szétosztását. A megyeszékhely öt pontján – Salgótarján belvárosában, a Főplébánia templomnál, az acélgyári városrészben, a Szent József-plébániatemplomnál, a zagyvapálfalvai Jézus Szíve templomnál, a baglyasi Krisztus Király templomnál és a Forgách-telepi kápolnában – osztották szét a mindennapi betevőt.

Az öt szervezet célja, hogy megmutassák: csekély dolgokkal is lehet jót tenni az emberekkel, szeretettel kell fordulni egymás felé. Sajnos ma is akadnak olyanok, akik nem tudnak mindennap friss kenyeret venni, nem érezhetik a frissen sült cipó illatát. A vasárnapi katolikus szentmiséken megemlékeztek Szent Erzsébetről, aki bár rövid életet élt, mégis kedves egyházuk számára.Pálfalvi Tamás káplán celebrálta a salgótarjáni Főplébánián azt a szentmisét, amelyen – a többi helyszínhez hasonlóan – megáldották a rászorulóknak szánt Erzsébet-kenyereket.

 

– Mindennapi feladatunk, hogy környezetünkben felismerjük és felkaroljuk a szegényeket, a rászorulókat, akik iránt irgalmasságot kell gyakorolnunk – hangsúlyozta prédikációjában nagyszámú hívő ember jelenlétében Pálfalvi Tamás.

E szavak szellemiségben osztották szét a közreműködő szervezetek képviselői a megáldott kenyereket, hogy szebbé tegyék ezzel a rászorulók napját.

A vasárnapi katolikus szentmiséken összesen négyszáz darab kenyeret szenteltek meg, majd osztottak szét Salgótarjánban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!