Salgótarján

2018.11.05. 06:38

Közeleg a fotóklub ötszázadik tárlata

A múltját 1964-ig visszavezető Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület 1970 óta rendez kiállításokat a József Attila Művelődési Központ fotógalériájában.

Cs. B.

L’ubica Kremenová

A minap nyitották meg a 497. tárlatot: L’ubica Kremenová kassai fotóművész Az én világom címmel mutatkozott be a nógrádi megyeszékhelyen.

A Szlovákiából érkezett vendéget Homoga József egyesületi elnök köszöntötte és nyitotta meg kiállítását. Elmondta, hogy L’ubica Kremenová fotózni már felnőttként, szülei fényképezőgépével kezdett. 2000 óta tagja a kassai NOVA Fotóklubnak – amelynek a későbbiekben négy évig elnöke is volt – , 2007-ben pedig a Szlovák Fotóművész Szövetség is felvette a soraiba. 2009-ben elnyerte az AFIAP Nemzetközi Fotóművész címet. Számos kiállítása volt, és ugyancsak nyert jó néhány díjat.

Sokat utazik hazájában és külföldön egyaránt. Európa több országában járt, s Algériától Mongóliáig, Tunéziától az USA-ig is eljutott. Izland a kedvenc úticélja. Az egyik – Salgótarjánban is látható – fotósorozata is oda kalauzolja el nézőit.

L’ubica Kremenová

A másiknak viszont az úgynevezett hobbifotográfia adja a témáját, s ez különböző lehet. Főleg a táj, a természet szépségei, a fák érdeklik, de szívesen fotózza az építészetet és más struktúrákat is. Képeire a fény és árnyék kettőssége, az ellentétek játéka, az ösztönös megérzés a jellemző.

A fotóklub L’ubica Kremenová kiállításával közeledik az ötszázadik tárlathoz, amelyet 2019 januárjában, a magyar kultúra napján terveznek megrendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!