Hazajáró vendégek

2018.11.02. 15:22

Erdélyi táncosok arattak sikert a rétsági művelődési központban

Hazajáró vendégnek számítanak a nyugat-nógrádi városban a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes tagjai.

H. H.

A székely táncosok lenyűgözték a rétsági közönséget, Fotó: NMH

A csíkszeredai hagyományőrzők immár ötödik alkalommal látogattak el a településre, köszönhetően a nagyon élénk személyes kapcsolatoknak.

A Rétságon működő Kereplő együttes művészeti vezetője, Simon Katalin Magyarországra történt átköltözését megelőzően több mint egy évtizeden keresztül táncolt a Hargitában, és pedagógusi munkásságának rengeteg elemét tőlük ültette át saját tevékenységébe.

A székely táncosok lenyűgözték a rétsági közönséget, Fotó: NMH

Természetesen ezúttal is zsúfolásig megtelt a Városi Művelődési Központ és Könyvtár színházterme. Varga Zoltán rendező-koreográfus és barátai ezúttal is rendkívül látványos műsorral rukkoltak elő. Az Örökség címet viselő bemutató során az élőzenével előadott táncjelenetek egy kerettörténetet alkottak, benne sokfajta motívum előtérbe helyezésével, szólóprodukciókkal, fényjátékkísérettel. A finálét követően Simon Katalin és a város polgármestere, Hegedűs Ferenc is megköszönte a vendégművészek színvonalas fellépését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!