Művészet

2018.11.05. 13:43

A gyarmati diákok saját terveikkel kápráztatták el a közönséget

A Madách Imre Városi Könyvtár Helytörténeti Gyűjteménye évtizedek óta megemlékezik a Balassagyarmathoz kötődő jeles alkotóról, Horváth Endre bankjegytervező grafikusművészről.

Sz. K.

A képzőművészeti tanszakos diákok alkotásait is kiállították

Minden évben az október 13-i halálához közeli időpontban rendezik meg a Horváth Endre-emléknapot, amelyen változatos témákban mélyülhet el az érdeklődő közönség. Idén a fiatalokat is megszólította az intézmény. A Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészet tanszakos diákjai a művész munkáit a saját egyéniségükön átszűrve készítették el saját terveiket: bélyeget az országos mopszmentőkről, Gyarmati Fanniról, Madách Imréről, a mohorai templomról, a színészet napjáról, a kajak-kenuzásról, tankokról, kedvenc állatokról. A műveket Dávid Zsuzsanna művésztanár mutatta be a közönségnek.

A képzőművészeti tanszakos diákok alkotásait is kiállították

A rendezvény második felében Gusztiné dr. Toronyi Judit, a MNL Nógrád megyei Levéltárának igazgatója tartott előadást az érdeklődőknek a levéltár múltjáról, jelenéről és tervezett jövőjéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!