Munkálatok

2018.10.26. 12:18

Zajlik az Óvoda tér felújítása Salgótarjánban

Salgótarján Csaknem 53 millió forintból valósul meg az Óvoda tér – a Lakberendezési Áruház és a volt Centrum Áruház mögötti terület – felújítása.

G. K.

Gépek remegtetik a földet, de kézi munka is kell ide, Fotó: H. Cs.

A munkálatai a napokban kezdődtek meg a járda rendbetételével.

– A térburkolás az Erzsébet tértől indul és a főposta épületének az északi falsíkjáig tart majd. Teljesen megújulnak a kézműves cukrászda vonalában lévő üzletsorok, valamint új utcabútorokat is kihelyeznek majd. A merőleges beállók a Lakberendezési Áruház irányába beljebb kerülnek, így az üzletsor előtti járda mintegy 1,5 méterrel lesz szélesebb, ennek köszönhetően gyalogos terület alakul ki – mondta lapunknak Lantos László.

Gépek remegtetik a földet, de kézi munka is kell ide, Fotó: H. Cs.

A városháza műszaki referense hozzátette: járda kapcsolja majd össze az Erzsébet és az Óvoda teret, új aszfaltréteget is kap az út. Párhuzamos beállásúvá válik a rakodási terület és a taxiállomások is. Korszerűsítik továbbá a közvilágítást is az Óvoda téren, valamint az árkád alatti rész is ki lesz majd világítva.

A munkálatok előreláthatólag november végére fejeződnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!