Salgótarján

2018.10.04. 15:41

Nem feledi egykori tagjait a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület

Az ötvennégy esztendős múltra visszatekintő Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület nem felejti hajdani tagjait s rendre megemlékezik róluk.

Cs. B.

A család egy része, NMH fotó

Csak az utóbbi időszakban Brunczel Tibor, F. Csaba Mária és Varga István tiszteletet parancsoló tevékenységét, személyiségét idézték meg felvételek, filmek segítségével.

E sorba illeszkedik a minapi emlékest is, amelyet Környei József (1923–2000) emlékének szenteltek a képeiből készült kiállítás formájában. Egyik alapító tagjuk pályafutására Homoga József egyesületi elnök tekintett vissza. Ebből kiderült, hogy Környei Józsefnek nem volt könnyű élete. Részt vett a II. világháborúban s megtapasztalta hadifoglyok sorsát is.

A család egy része, NMH fotó

Hazatérését követően Zagyvapálfalván a síküveggyárban dolgozott s ott kapcsolódott be a munkásszínjátszásba, illetve a fotószakkör munkájába is. Felvételeinek a természet, illetve az emberek iránti szeretet a legfőbb jellemzője. Számos képe készült a környező erdőkben, hegyeken, szívesen fotózta a fákat, állatokat, a különböző évszakok hangulatait. Egy ízléses aktsorozat is részét képezi Környei József tárlatának, amelyen családtagjai is jelen voltak.

Ez a bemutató nem mellesleg a 496. a fotóklub 1970 óta rendezett kiállításai sorában. Ez azt jelenti, hogy közelednek az ötszázadikhoz, amelyet 2019 januárjában a magyar kultúra napja tiszteletére terveznek megszervezni. Lehetséges, hogy ez a félezres, kerek szám Guinness-rekordot is érhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!