dobozba zárt szeretet

2019.12.17. 15:29

140 család karácsonyát teszi szebbé a Nógrád Megyei Kormányhivatal

A Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai – a Salgótarjáni Járási Hivatal kezdeményezésére – a hagyományokhoz hűen idén is cipős dobozokba csomagolt ajándékokkal szerették volna szebbé varázsolni minél több, rászoruló család karácsonyát.

P. K.

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Kedden a Városházán dr. Szabó Sándor kormánymegbízott nyújtotta át az adományokat a szociális szakterület szakembereinek, akik minden évben a legmegfelelőbb helyekre juttatják el azokat. A kormányhivatal immár kilencedik alkalommal szervezte meg Dobozba zárt szeretet elnevezésű karácsonyi cipős dobozos ajándékozási akcióját az adventi időszakban.

– Az év egyik legszebb időszakában fontosnak tartjuk, hogy valamennyi család mosollyal az arcán töltse az ünnepeket. Mióta e kezdeményezés beindult, minden évben átlagosan 100-150 dobozba zárt szeretetet sikerül összegyűjtenünk a térség rászoruló családjainak – tette hozzá dr. Szabó Sándor.

A kormányhivatal dolgozói idén is több mint 140 csomagot állítottak össze, figyelembe véve a gyermekek korosztályát és nemét is. A kormánymegbízott szerint az eredmény ezúttal is magáért beszél: kollégáik szociális érzékenysége és szívjósága évről évre megmutatkozik.

A kormánymegbízottól Lászlók Katalin, a Salgótarján és Térsége Egészségügyi- Szociális Központja munkatársa vette át jelképesen az egyik karácsonyi dobozt. A központ a környék közel harminc településén látja el feladatait, s működteti a gyermekek és a családok átmeneti otthonát. Az ajándékok ezen otthonok lakói, valamint a térségben élő nehezebb sorsú családok ünnepét teszi teljesebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában