Rendezvény

2023.05.13. 19:26

Áldás szállt a veterán járművekre a kilencedik nógrádkövesdi találkozón (fotók)

Nógrádkövesd önkormányzata és az Oldtimer Motor Car Club (OMCC) kilencedik alkalommal rendezte meg szombaton a polgármesteri hivatal udvarán a Veteránjármű Találkozót.

Lászlók Judit

Hulitka Róbert plébános áldotta meg a veterán járműveket

Forrás: Nool.hu

Fotó: E-L. Zs.

A rendezvényen több ma már ritkaságnak számító autóval találkozhattak az érdeklődők. Az esemény megnyitóján elsőként Gyurek László, a község polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Ebben köszönetet mondott a résztvevők mellett a különleges járművek tulajdonosainak azért, hogy eljöttek a rendezvényre. Továbbá kifejezte reményét azzal kapcsolatban, hogy a találkozón ezúttal is egy kellemes napot tölthetnek el együtt a jelenlévők. 

Ezt követően Tabányi Sándor, az OMCC elnöke mondott beszédet. Ebben kifejtette, hogy ez valójában a tizedik jubileumi alkalom lenne, azonban két évvel ezelőtt a koronavírus járvány miatt elmaradt egy találkozó. Majd külön köszöntötte a Felvidékről érkezett vendégeket is. A beszédek után Hulitka Róbert plébános megáldotta a veteránjárműveket és tulajdonosaikat.

Áldás szállt a veterán járművekre a kilencedik nógrádkövesdi találkozón
Bőven találtak látnivalót a régi verdák szerelmesei                  
Fotó: E-L. Zs. / Forrás: Nool.hu

– Krisztus az Isten fia eljött a világra, hogy egybe gyűjtse a szétszóródottakat. Minden, ami az embereket az egységre vezeti Isten terve szerint valók. Akiket ugyanis hegyek választanak el vagy vizek, sőt nagy távolságok különítenek el, azokat összekötik az újonnan készült utak, a személyszállításra való új találmányok, amelyek megszüntetik az emberek közötti távolságokat –mondta a plébános, majd Isten áldását kérte a veteránjármű tulajdonosokra, akik építették, felújították és karbantartják ezeket az autókat.

A résztvevők ezután egyebek mellett az Audi, a BMW, a Chevrolet vagy éppen a Škoda által gyártott, ma már ritkaságnak számító különleges járgányokat tekinthették meg. A járműveket a nap folyamán díjazzák majd. A rendezvény házigazdája Balogh Tamás volt. Az eseményen fellép a Nógrádkövesdi Csicsergő Óvoda, Dudás András harmonikaművész, a Latte Maffiato Salon Jazz Band, valamint a Berceli Dobsuli. Az estét bállal zárják, a jó hangulatról pedig Dj Blas gondoskodik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!