tolvaj banda

2019.07.25. 10:30

Táskát és autót is loptak a rendőrkézre került salgótarjáni tolvajok

Táskalopás és autólopás feltételezett elkövetőit fogták el rövid időn belül a salgótarjáni rendőrök.

Fotó: Shutterstock

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett a bejelentés július 24-én 11 órakor, miszerint Salgótarjánban egy nő pénztárcáját ismeretlen személyek eltulajdonították.

A nyomozók rövid időn belül a helyszínre értek, beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható D. Ottó 29, Sz. Márk 24 éves salgótarjáni lakosokat és 18 éves társukat.

A beszerzett adatok alapján a három férfi július 24-én 10 óra 46 perckor egy emeletes ház lépcsőházában tartózkodott, amikor egy nő bevásárlásból hazaért, és a szatyrát a bejárati ajtó mellé letette. A 29 éves férfi a vásárolt termékek tetejéről a sértett kézitáskáját elvette, majd társaival a helyszínről elfutottak. A táskát a három férfi eldobta, az abban lévő pénztárcát, készpénzzel együtt eltulajdonította.

A nyomozás adatai alapján a 29 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy július elején az egyik salgótarjáni lakótelepen, a ház előtt lezárt állapotban parkoló személygépkocsit erőszakkal kinyitotta és a járművet a benne lévő forgalmi engedéllyel, törzskönyvvel és adásvételi szerződéssel együtt eltulajdonította. Az így elvitt gépjárművet D. Ottó egy fémátvevő helyen hulladékként értékesítette.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság egy rendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt a 24 és 18 éves férfi ellen, míg a 29 éves férfi társuk ellen két rendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A hatóság a 29 éves férfit őrizetbe vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!