megrázó

2019.04.30. 16:45

Elítélték az apját kegyetlenül agyonverő nógrádi férfit

A Nógrád Megyei Főügyészség indítványával egyezően a Balassagyarmati Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, orvvadászat és lopás bűntette miatt tizennyolc év fegyházbüntetésre, és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte az apját agyonverő 27 éves férfit.

Nool

Forrás: Shutterstock

A vádlott együtt lakott édesapjával egy Nógrád megyei kistelepülésen, mindketten dolgoztak, azonban rendszeresen fogyasztottak alkoholt. Együttélésük során egyre gyakoribbá váltak közöttük a veszekedések lobbanékony természetük és mértéktelen alkoholfogyasztásuk miatt. 2017. június 1-jén, este ismét összevesztek, a ház teraszán kiabáltak egymással, mivel a munkából hazatérő férfin a már igen ittas édesapja számon kérte, hogy minek ment haza.

Aznap este a vádlott is fogyasztott alkoholt és apja viselkedésétől egyre idegesebbé vált, majd mindkét öklével nagy erővel, többször arcon, fejen és nyakon ütötte őt, melynek következtében a férfi hanyatt esett a teraszon. Itt a vádlott tovább bántalmazta, és amikor már nem adott életjeleket, a testét a házuk udvarán elföldelte.

A bűncselekmény kapcsán tartott házkutatás során a nyomozó hatóság az elkövetőtől lőfegyvereket és lőszereket is foglalt le, melyek tartására a férfi engedéllyel nem rendelkezett.

A vádlott továbbá 2014. és 2017. évek között engedély nélkül több vadat is elejtett és eltulajdonított, mellyel a vadásztársaságnak 4,5 millió forint kárt okozott.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék a Nógrád Megyei Főügyészség indítványával egyezően a vádlottat halmazati büntetésül tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet ellen a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be, másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla fog dönteni.

Forrás: Balassagyarmati Törvényszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában