Vádemelés

2022.07.14. 09:53

Őrjöngve esett neki haragosa édesanyjának egy ittas férfi Szirákon

Egy 26 éves férfi ellen emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség, aki ittasan, hívatlanul bement ismerőse házába, majd őrjöngve nekiesett annak édesanyjának.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A férfi 2019 júliusában ittas állapotban az édesapjával autózott épp Szirákon, miközben elhatározta, hogy megbeszél egy nőügyet az egyik ismerősével. Odaérve a házhoz kiszállt az autóból, majd anélkül, hogy arra bármilyen formában is engedélyt kért volna, bement az ingatlanba. Ismerőse édesanyja több alkalommal is felszólította, hogy távozzon, ő azonban ezzel mit sem törődve maradt, sőt még kiabálni is kezdett az asszonnyal. Ez sem volt neki elég, két karjánál fogva megragadta a nőt, betolta a konyhába, majd rálökte a tűzhelyre  – írja a Nool.hu-hoz eljuttatott közleményében a Nógrád Megyei Főügyészség.

– A fiú édesapja mindeközben gyermeke után ment, és a történtekre ugyancsak felfigyelő és édesanyja segítségére siető házigazdával együtt megpróbálta a támadót kivinni a házból, aki ekkor őrjöngeni kezdett és a nőt nekilökte a konyhában található hűtőszekrénynek is – ismertették a részleteket. A nő ekkor felhívta közelben lakó gyermekeit, akik a helyszínre sietve együttes erővel elzavarták a férfit a házból.

Az 53 éves anyukának a karjain, a vállán és a mellkasán könnyű, főként zúzódásos sérülései keletkeztek a bántalmazás következtében, azonban az ügyészségi közlemény szerint a sérült területre és a támadás erejére figyelemmel a súlyosabb sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető. A férfinek épp ezért súlyos testi sértés bűntettének kísérete és magánlaksértés vétsége miatt is felelnie kell a bíróságon. Az ügyészség indítványozta, hogy büntetése felfüggesztett börtön és az eljárás során felmerült 13.380 forint bűnügyi költség megfizettetése legyen. Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!