vegetáció

2019.03.18. 15:29

A hosszú hétvégén sem csillapodtak a szabadtéri tüzek

Nemzeti ünnepünkön négy, szombaton három, vasárnap pedig öt alkalommal riasztották a Nógrád megyei tűzoltókat szabadtéri tüzek miatt.

Fotó: Hüvösi Csaba

Március tizenötödikén, pénteken, négy helyszínen égett a vegetáció: Sóshartyánban ötszáz négyzetméteres, a 23-as főút mellett, Mátraterenye közelében az egyik helyszínen két hektáros, míg a másik helyszínen jóval kisebb, mindössze ötven négyzetméteres, Bátonyterenyén pedig ötven négyzetméteres szabadtéri tűz volt. A lángokat a salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Mentő Egyesület önkéntes tűzoltói oltották el.

Szombaton Dorogházán egy hektáron, a Csitár és Nógrádgárdony közötti területen ötszáz négyzetméteren, Sóshartyánban pedig kétszáz négyzetméteren csaptak fel a lángok, amelyeket a salgótarjáni, a balassagyarmati és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, továbbá az Észak-Mátra Mentő Egyesület és az Ipoly-völgyi Különleges Mentők önkéntes tűzoltói fékeztek meg.

Vasárnap öt esetben riasztották a Nógrád megyei tűzoltókat szabadtéri tüzekhez. Taron és Bátonyterenyén két-két hektáron, Salgótarjánban másfél hektáron, Nógrádmegyer egyik helyszínén egy hektáron, míg egy másik területén mindössze néhány négyzetméteren keletkezett szabadtéri tűz. A lángokat a pásztói, a bátonyterenyei, a salgótarjáni és a szécsényi hivatásos tűzoltók, valamint a Karancs Speciális Mentőszolgálat önkéntes tűzoltói oltották el puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal.

Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!