fiatal sofőr

2019.02.19. 09:18

Árokba hajtott egy 17 éves fiú Karancskesziben

Az elmúlt 24 órában egy anyagi káros balesetről érkezett bejelentés a rendőr-főkapitányság tevékenység-irányítási központjába.

nool.hu

Fotó: police.hu

Karancskesziben, a Főúton közlekedett február 18-án 1 óra körül Litke irányából Salgótarján felé személygépkocsival egy 17 éves fiú, amikor – eddig tisztázatlan körülmények között – egy egyenes útszakaszon letért az útról és a jobb oldali vízelvezető árokba hajtott, majd egy ingatlan kertkapujának ütközve állt meg. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

Fotó: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a téli hónapokban a közúti közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós út és a romló látási viszonyok jelentik. Lényeges, hogy minden járművezető alkalmazkodjon ezekhez a körülményekhez. A száraz és nedves, jeges útszakaszok hirtelen válthatják egymást, ami fokozott óvatosságot és figyelmet kíván a járművezetőktől. Nagyobb követési távolságot kell tartani, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata. Rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!