Nógrád megye

2017.12.11. 16:52

Ezer könyv keresi gazdáját

Az egyik legnagyobb hazai könyvforgalmazó december 24-ig ajándékokkal lepi meg az olvasás szerelmeseit. Nem kevesebb, mint ezer könyvet rejt el országszerte, Budapesttől Salgótarjánon át egészen Pécsig, mintegy húsz városban.

G.K.

Fotó: Niederland Dávid

A cég minden év decemberében készül egy karácsonyi kampánnyal. Idén az olvasás, illetve a könyvek népszerűsítését tűzte ki célul, ez a fő missziója – mondta Sándor Gabriella, a könyvforgalmazó cég marketing igazgatója. Hogyan is kell elképzelni mindezt? Az ember bemegy egy kávézóba, leül egy asztalhoz, azonban a szék a karfánál nem kényelmes. Benyúl és talál egy pirosba csomagolt könyvet. Az van ráírva, hogy „a tiéd”. Ez az első karácsonyi ajándéka, és onnan jött, ahonnan nem is számított rá.

 

Fotó: Niederland Dávid

Az elrejtett kötetek között olyan különleges alkotások vannak, mint például Boldizsár Ildikó kamaszkönnyeket felszárító meséi, Agatha Christie Gyilkosság az Orient expresszen című klasszikus krimije, továbbá Al Ghaoui Hesna frissen megjelent sikertörténete, a Félj bátran.

Szakértők ajánlásával

Összesen 27 címet rejt az ezer könyvből álló lista. A szakértők olyan ismert és hiteles emberek, mint Beck Zoltán, Jakupcsek Gabriella, illetve Varró Dániel. Ők a különleges karácsonyi csomagolású kötetekben felvázolják, mi az, ami az adott könyvben a legérdekesebb volt számukra. A cég karácsonyi internetes oldalán egy térképet is találhatnak az érdeklődők, amelynek segítségével követhetik, hogy hol tart az ajándékok elrejtése, illetve megtalálása. Ez folyamatosan frissül, kiegészülve a könyvekről szóló információmorzsákkal.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!