Balassagyarmat

2018.01.20. 15:19

Utazás a könnyűzene világába

Már a megnyitót követően minden egyes négyzetmétert kihasználva lépdelt egymás nyomában a tömeg a régi vár­megyeházán.

H.H.

Egy szélesen mosolygó hat év körüli kislány vígan kapta ölébe az akusztikus gitárt, s vette fejére a fülhallgatót. Két kisfiú nagy örömmel ragadta fel a tamburát, míg mások a ministúdiók hangtechnikai csodáiban révedtek el. Nagy sikere volt a különféle márkájú és méretű szintetizátoroknak, míg egy másik kissrác elszánt tekintettel fogta kezeibe a dobverőt.

A tudományos témák sem maradhattak el. Temesi Berci és ifj. Tornóczky Ferenc interaktív módon kalauzolta el a közönséget a gitárok megszólaltatásának világába, a hatvanas évektől napjainkig kalandozva a Beatles együttes slágereitől a Wellhellóig, de a rock- és poptörténet más korszakai is előtérbe kerültek. A szervezők hangsúlyozták, nem titkolt céljuk, hogy ezeken a rendezvényeken tehetségeket is felfedezzenek, hiszen a könnyűzene hasonló­képpen megmentheti a fiatalokat az elkallódástól, mint a sportolás.

Fotók: Torjay Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!