Nógrád megye

2018.01.23. 11:02

A lopás a leggyakoribb bűneset megyénkben

A lopás volt a leggyakoribb bűneset tavaly Nógrádban – derül ki a Belügyminisztérium Koordinációs és Statisztikai Osztályának összesítéséből.

G.K.

A megyék között a miénkben regisztrálták a legkevesebb bűncselekményt, az országos esetszám kevesebb mint két százalékát.

Az adatok alapján 2017-ben összesen 3908 bűncselekményt tartottak számon megyénkben, ennek bő negyede, 1127 eset lopás volt. Egyaránt 300 körüli garázdaság, járművezetés ittas állapotban, illetve testi sértés történt. Mintegy 250 körüli számot jegyeztek fel csalásból, közokirat-hamisításból, valamint zaklatásból. A kimutatásból megállapítható az is, hogy a leggyakoribbnak nevezhető nógrádi bűncselekmények arányaiban is jellemzőbbek megyénkre, mint hazánk más területeire. Nógrádban több zaklatás történik, mint az országosan. A testi sértéseknél is ha­sonló a tendencia. Az ilyen esetek nógrádi aránya hét, az országos bűncselekményszámhoz viszonyítotté pedig öt százalék. A közokirat-hamisítások mintegy hat százalékot tesznek ki Nógrádban.

A csalások ugyanakkor a megyei bűncselekmények közel hét százalékát adták, országosan viszont majdnem elérték a tízet. Tavaly egy-egy esetben indult eljárás többek között visszaélés szigorúan titkos és titkos minősítésű irattal, bántalmazás hivatalos eljárásban, fogolyszökés, hivatali vesztegetés, kuruzslás, továbbá közveszélyokozás, illetve közveszéllyel fenyegetés ügyekben.

Illusztrációs fotó: Pixabay

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!