Mátraszele

2017.12.19. 14:03

Modern játékok segítik a fejlesztést

Kettős avatóünnepséget tartottak tegnap Mátraszelén: a megújult vízelvezető árkok mellett óvodai fejlesztéseket is átadtak.

S. Csuka Enikő

Vincze László, a település polgármestere ismertette, nagy szükség volt már a nyolc kilométernyi belterületi úttal rendelkező községben a vízelvezető árkok felújítására. Ezzel közel kilencszáz embert és negyven lakóházat óvnak meg. A több tízmillió forintos beruházásnak köszönhetően biztonságossá tették szeretett lakóhelyüket.

Mindenkinek megfelel

– Huszonnyolc gyermekkel, vegyes csoportokban foglalkozunk. A játékoknál olyan eszközökre esett a választásunk, amelyek mindenkinek megfelelnek. Volt már autista kisfiúnk, mozgássérült gyermekünk, most beszédhibás és beilleszkedési nehézségekkel küzdő aprósággal is foglalkozunk. Az ő fejlesztésüknek egyaránt tökéletesek a pályázat útján beszerzett játékok. Nagy öröm számunkra, hogy ennyi gyermek jár intézményünkbe – tudatta Kazinczi Gáborné helyi óvónő.

A másik fejlesztés kapcsán a településvezető elmondta: Mátraszelén nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek fejlesztésére, gondozására. Immár minden szabálynak megfelelő udvari játékokkal, kinti és beltéri bútorokkal, valamint fejlesztő játékokkal várják őket az intézménybe.

– Az óvoda pár évvel ezelőtt teljes korszerűsítésen esett át, most pedig az eszközök is megújultak – mondta a polgármester.

Skuczi Nándor, a Nógrád megyei közgyűlés elnöke arról beszélt: gyermekeink, unokáink boldogsága mindennél fontosabb, mindannyiunk közös érdeke, hogy ők önfeledt játékkal tölthessék gyermekéveiket.

– Lényeges, hogy élhető közösséget alakítsunk ki. A komfortos élet mellett meg kell említeni a csodálatos természeti adottságokat is, a nógrádi földek, vizek egyediségét – fejtette ki a közgyűlési elnök. Hozzátette: mindannyiunk közös érdeke, hogy a fiatalok szívesen jöjjenek vissza és itt éljenek, dolgozzanak és alapítsanak családot.

 

Kiemelt fotónkon: Skuczi Nándor megyei közgyűlési elnök (balra) és vincze László polgármester adta át a beruházásokat – Fotó: Hüvösi Csaba

Címkék#Mátraszele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!