Salgótarján

2017.11.24. 15:57

Országos döntőben a közgés diákok

Döntőbe jutott az AIDS világnapján, december 1-jén tartandó budapesti országos megelőzési versenyen a Táncsics Mihály Közgazdasági Szakközépiskola csapata – mondta el a Nógrád Megyei Hírlapnak Molnár Ferenc, pedagógus.

G. K.

Hozzátette: az intézményben már negyven éve működik vöröskeresztes csoport, tíz éve, hogy ő vette át a vezetését. A tanulók főleg elsősegélynyújtó versenyeken képviselik az intézményt, de az elmúlt egy évtized alatt kitűnően szerepeltek a csecsemőgondozó, illetve az AIDS megelőzési megmérettetéseken is.

 

 

Mivel a diákok cserélődnek, így mindig újabb gyerekeket kell bevonni a csoportba. A felkészítő pedagógus elmondta, hogy a döntőre két csapattal neveztek, a napokban kaptak értesítést arról, hogy az egyik bejutott az AIDS világnapján, december 1-jén tartandó megmérettetésre.

A selejtezőn online feladatokat kellett megoldaniuk a diákoknak, amit szakmai zsűri értékelt. Molnár Ferenc reméli, hogy a szeptemberi kaposvári elsősegélynyújtó országos verseny döntője után ismét a legjobbak közé kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!