1 szavazat különbség

2019.10.19. 08:53

Újraszámoltatnák a voksokat Salgótarján egyik választókerületében

A nógrádi megyeszékhelyen a tíz egyéni választókerület közül kettőt a kormánypártiak, nyolcat pedig az ellenzéki összefogás jelöltjei nyertek meg.

P. K.

Fotó: Balazs Ladoczki

Hétfőn a Salgótarjáni Helyi Választási Bizottság határozatokba foglalta az önkormányzati választás eredményeit, ezzel szemben csütörtökig lehetett fellebbezéssel élni.

Dr. Bagó József, a Területi Választási Iroda (TVI) vezetője érdeklődésünkre elmondta: a salgótarjáni 7-es számú választókerületben újraszámlálást kezdeményeztek, amelynek elrendeléséről vagy elutasításáról a szombati ülésén dönt a bizottság. A szóban forgó választókerületben az ellenzéki összefogás jelöltje, Harmos László egy szavazat különbséggel győzedelmeskedett Kubovje Tiborral, a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben, 499–498-ra.

A Fidesz-KDNP ennek okán az érvénytelen szavazatok újbóli ellenőrzését, így a településrészi képviselőjelöltekre leadott voksok újraszámlálását kérelmezte. A választókerület névjegyzékében 2571 fő szerepelt, amelynek 42,82 százaléka adta le szavazatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!