Természetjárás

2018.07.18. 11:45

Országos találkozót szerveztek

A szécsényi Vörös Meteor Természetbarát Egyesület volt a házigazdája a napokban Szécsényben megrendezett Meteor természetbarátok országos találkozójának.

SZ. F.

Az ország különböző részéről – Szeged, Győr, Budapest, Nyíregyháza, Pécs, Esztergom, Kaposvár, Székesfehérvár, Keszthely, Eger – 355 a túrázást szerető és kedvelő természetbarát négy napon át ismerkedett a Palócföld nevezetességeivel.

Krafft Erzsébet, a szécsényi egyesület elnöke elmondta, hogy még az év elején összeállítottak egy programot, amit márciusban az egyesületek vezetőivel Szécsényben egyeztettek. A találkozó előkészítése, hogy a négy nap alatt minden zökkenőmentesen menjen, a résztvevők jól érezzék magukat, komoly munkát igényelt az egyesület elnökétől, a tagságtól, akik a munkából példaértékűen kivették a részüket.

A négy nap során a vendégek megnézték Szécsény és Balassagyarmat nevezetességeit, jártak Szlovákiában is. Ellátogattak Mátraverebélybe, Szentkútra, megnézték a salgói és somoskői várat. Kirándultak Hollókőbe, Ipolytarnócra, Benczúrfalvára. Volt olyan csoport, amelyet megyénk irodalmi emlékei érdekelte, ellátogattak Horpácsra, Csesztvére, Mohorára. Rimócra.

Hagyomány az országos találkozón, hogy a tagság fotóiból kiállítást rendeznek. Így volt ez Szécsényben is, 64 természetbarát legkedvesebb természetfotóját állították ki. A záróünnepségen a szécsényi művelődési ház nagytermében Stayer László, Szécsény város polgármestere köszöntőjét követően, Sármezei Ferenc, a Természetbarát Egyesületek Szövetségének az elnöke értékelte az elmúlt egy évet, emlékplaketteket adott át. A résztvevők elismerően nyilatkoztak a házigazdák vendégszeretetéről, körültekintő szervezőmunkájukról. Magukkal vitték a Palócföldön szerzett ismereteket, élményeket. Jövőre Szeged lesz az országos találkozó házigazdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában