Kajak-kenu

2024.05.22. 11:45

Kajak országos bajnokságot nyert a balassagyarmati Ódor Benedek

A Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságon és hosszútávú SUP kupán 5, 10 és 15 kilométeren versenyeztek hétvégén a balassagyarmati Vitalitás SE kajakosai és SUP-osai. Győrben Ódor Benedek aranyérmet szerzett.

Bakos László

Ódor Benedek a dobogó tetején

Forrás: Beküldött fotó

Ahogy az Ulveczki Edina edző beszámolójából kiderült, hatalmas mezőnyök jellemezték az idei bajnokságot. A versenyzők dolgát a szélsőséges időjárás is nehezítette, szakadó eső és tűző napsütés is tarkította a hétvégét. A csapatvezető szerint jó pár meglepetést hozott az ob, az ügyes újoncok és a bajnoki dobogósok mellett azonban több felakadt kormány, borulás és leszorítás fosztotta meg a még sikeresebb szereplést.

Kajak országos bajnokságon
Sok balassagyarmati ült hajóba a kajak országos bajnokságon
Forrás: Beküldött fotó

– Nagyon büszke vagyok a csapatomra, igyekeztek minden helyzetből a legjobbat kihozni, sokszor erőn felül is. Gratulálok a sportolóinknak, hatalmas erő és kitartás van bennük. Csapatunk folytatja a kemény munkát egy kis pihenő után „csiszoljuk tovább a nyírjesi gyémántokat – értékelt a felkészítő.

A Vitalitás kajakosai és SUP-osai a Nyírjesben, Szlovákiában, Érsekvadkerten és Magyarnándorban is keszülnek a megmérettetésekre.

A Vitalitás indulóinak eredményei.

Kajak országos bajnokság: Magyar bajnok: Ódor Benedek. Ezüstérmes: Kenyeres Róbert-Tóth Kata (masters). Bronzérmes: Balázs Levente (K1), Balázs Levente- Ódor Barnabás (K2). Csomor Petra és Gúth Jázmin (K2). 5. hely: Ódor Barnabás (K1), Balla Boglárka és Schmiedt Réka (K2). Pásztor Ajsa-Mogyorósi Emese-Szádóczki Emma-Rottenbacher Amina (K4). 6. hely: Cseri Áron (MK1), Kenyeres Adél (MK1). 7. hely: Siket Lili-Verbovszki Liza. 8. hely: Pásztor Szirka. 10. hely: Antalicz Hunor-Korbely Krisztián. 11. hely: Cseri Ádám, Mogyorósi Levente, Antalicz Botond. 13. hely: Kenyeres Donát, Cseri Ákos, Takács Gergő és Urbán Zsombor (MK2). 14. hely: Krizsanyik Áron. 16. hely: Uram Kristóf. 18. hely: Antalicz Botond-Kruj Benedek. 26. hely: Uram Kristóf és Kenyeres Donát. 28. Kalcsó Bence.

Hosszútávú SUP Kupa: Első helyezett: Pásztor Szirka, Balla Botond. Ezüstérmes: Szimán Gergő.

Az edző videókat is megosztott a versenyekről:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában