Pályaíjászat

2024.03.17. 15:00

Salgótarjáni siker az országos bajnokságon

Pozsonyi István a bajnoki címe mellett több éremmel is gazdagodott az elmúlt időszakban.

Nool.hu

Pozsonyi István (középen) országos bajnoki címet szerzett Szigetszentmiklóson

Forrás: Bküldött fotó

Szigetszentmiklóson rendezte meg március második hétvégéjén a Magyar Íjász Szövetség a 2024 évi WA Terem Pályaíjász Országos Bajnokságot. Az OB-n az íjászoknak 20 yardról 40 cm-es lőlapra kellett leadni 5 lövést kétszer hat sorozatban, ez alakította ki a végső sorrendet a sportolók között. Barebow kategóriában a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület szakosztályának, a Salgótarjáni Párducok Íjász Clubnak a versenyzője, Pozsonyi István is eredményesen szerepelt, országos bajnoki címet szerzett.

Ezt megelőzően, 2024. március 2-án ugyanezen a helyszínen az IFAA Terem Pályaíjász Országos Bajnokság került megrendezésre. A salgótarjáni versenyző, Pozsonyi István itt is eredményes volt, és ezüstérmet szerzett.

Ezt az OB-t más szabályok szerint bonyolították le, első körben rangsorolót tartottak, itt szintén 40 cm-es lőlapra 18 méterről 3 lövést kellett leadni kétszer tíz sorozatban. Az íjászoknak a lövések leadására itt vesszőnként mindössze 30 másodperc állt rendelkezésre. A rangsorolót Pozsonyi István a 2. helyen zárta. Ez után következett a kieséses szakasz, aminek végén a salgótarjáni versenyző bejutott a döntőbe, ahol Mátrai Farkasok Íjász Egyesület versenyzőjével, Fodor Péterrel mérte össze az erejét. A döntőben a két versenyző fej-fej mellett haladva, 5-5-re végzett, így szétlövéssel, a lehető legkisebb különbséggel, egyetlen vessző döntötte el az országos bajnoki cím sorsát, ami után Fodor Péter aranyérmet, Pozsonyi István ezüstérmet szerzett.

A téli terem pályaíjász szezon során más versenyen is eredményes volt a nógrádi íjász, a Pestszentimrén megrendezett 3 fordulós IFAA teremíjász versenysorozatban összetettben az első helyet, a miskolci Avas Kupa WA teremíjász versenyen a második helyet szerezte meg.

A 2012-ben alakult Salgótarjáni Párducok Íjász Club az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tervezi íjászbemutatók, oktatások tartását gyerekek és felnőttek részére egyaránt, ahol lehetősége van a résztvevőknek az íjászatot kipróbálni, ezzel is népszerűsítve a sportágat, illetve az egyesületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában